2011-08-03 16:07:25• hírek • Szatmár.ro

Zajlik a toborzás

Kovács Péter
Kovács Péter

Augusztus 1-én hivatalosan is megkezdődött a népszámlálási biztosok toborozása - jelentette be szerdán Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

A jogszabályok értelmében a Helyi Népszámlálási Bizottságok toborozzák és választják ki a számlálóbiztosokat, akik elsősorban polgármesteri hivatalokban dolgozó közalkalmazottak, illetve helyi tanárok lesznek, ha belőlük nem telik ki a létszám, számlálóbiztosoknak nyugdíjasokat vagy diákokat toboroznak.

Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az érdeklődőknek a polgármesteri hivatalokban kell jelentkezni, majd elmondta: a www.nepszamlalas.ro honlapon megjelentek azok a román nyelvű űrlapok, amelyeket kitöltve kell leadni a polgármesteri hivatalokban. Ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy valaki népszámlálási biztos legyen! A honlapon található űrlapok irányadóak, tehát elképzelhető, hogy helyi szinten részben módosított változatokat is használnak. A főtitkár ezúton is kérte a romániai magyar pedagógusok segítségét, hiszen közösségi érdek, hogy a magyarok minél nagyobb számban vállalják nemzeti identitásukat, és ezt a népszámlálás során nyilvánítsák is ki.

Kovács ismertetése szerint a számlálóbiztosok napi bruttó 50 lejes fizetésben is részesülnek. A főtitkár emlékeztetett, hogy az RMDSZ célja, hogy a népszámláláson Erdélyben legalább 6-7 ezer magyar nemzetiségű számlálóbiztos gyűjtse az adatokat. Ez településekre lebontva azt jelenti, hogy minden magyarok által (is) lakott településen, minden 300 magyar lakosra jusson legalább egy magyar számlálóbiztos.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: